Aktualności


wsteczWstecz (Powrot do wszystkich publikacji z menu: "Aktualności")

PODPROGRAM 2017 – efekty

2018-07-12

1 .Stowarzyszenie „Kamyczek” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Koninie realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

- tłuszcze (olej rzepakowy),

- dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 280 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu – gminy Ceków-Kolonia ( województwo wielkopolskie).

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 14,33880 ton żywności;
- 1400 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;

5. W ramach Podprogramu 2017 dla 22 osób korzystających z pomocy żywnościowej w ramach działań towarzyszących przeprowadzono warsztaty kulinarne pt. „Kulinarnie mocni - gotuj smacznie i zdrowo. Dania z przetworów domowych w słoikach” oraz „Słodka chwila - coś do kawy i nie tylko - pyszne tanie zdrowe ciasta i desery domowe”.


wsteczWstecz (Powrot do wszystkich publikacji z menu: "Aktualności")

przejdź do góry...

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Cekowie-Kolonii. Ceków-Kolonia 51, 62-834 Ceków, tel. 62 763-10-80, faks 62 763-14-54

link do strony: www.efs.gov.pl

Korzystając z serwisu akceptujesz zasady wykorzystania plików cookies. więcej informacji